‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 19 mai, 2024
11.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriNoi oportunități de sprijin pentru Moldova în dezvoltarea sectorului energetic

Noi oportunități de sprijin pentru Moldova în dezvoltarea sectorului energetic

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Belgia și Cehia au exprimat deschiderea lor pentru a oferi sprijin în dezvoltarea sectorului energetic și pentru a ne ajuta la conformitatea cu cerințele de integrare în Uniunea Europeană.

Aceste discuții au avut loc în timpul întâlnirilor bilaterale la de-a zecea ediție a Dialogului de la Berlin privind tranziția energetică 2024.

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, s-a întâlnit cu Tinne Van Der Straeten, Ministra Energiei din Belgia și a abordat situația din domeniul energetic, conectarea la coridorul vertical, precum și a reiterat importanța programului de eficiență energetică pentru clădirile rezidențiale și atragerii investițiilor în sector.

De asemenea, a fost abordat subiectul combaterii narativelor false și a dezumflării balonului informational promovat de propaganda rusească, nu doar în Republica Moldova. 

Ministra Van Der Straeten a invitat R. Moldova să se alăture initiațivei Reuniunii informale a miniștrilor Energiei, care vizează discutarea uneia dintre prioritățile Președinției belgiene a Consiliului Uniunii Europene: importanța îmbunătățirii și consolidării infrastructurilor energetice și provocările cu care ne confruntăm în prezent.  

Întrevederea cu Josef Sikela, Ministrul Industriei și Comerțului din Cehia, s-a axat pe proiecte energetice de succes din Cehia și deschiderea de a oferi sprijin Moldovei. 

‹ adv ›

Cehia se mândrește cu realizări în domeniul mobilității electrice, contorizare inteligentă, energia din hidrogen și nucleară. De interes a fost invitația pentru companiile cehe de a investi în Moldova. 

Pe piața națională, la distribuția şi furnizarea de gaze și electricitate, operează actualmente un investitor din Republica Cehă – brandul Premier Energy.

Ministrul Parlicov a apreciat deschiderea companiei pentru investiții în Republica Moldova, totodată invitând, investitorii cehi spre participare la licitația pentru producerea energiei electrice din surse regenerabile în Republica Moldova, care va fi curând lansată.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›