‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
11.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriNoi prevederi privind preţul normativ şi modul de vânzare-cumpărare a pământului

Noi prevederi privind preţul normativ şi modul de vânzare-cumpărare a pământului

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Parlamentul a aprobat astăzi, în prima lectură, Proiectul de lege pentru modificarea articolului 4 din Legea privind prețul normativ și modul de vânzare-cumpărare a pământului.

Adoptarea noilor modificări va facilita procesul de creare a fâșiilor forestiere de protecție a câmpurilor și prevenirii degradării şi eroziunii solurilor, protecției terenurilor agricole şi sporirii productivității acestora.

Potrivit prevederilor proiectului, în cazul vânzării terenului preconizat a fi ocupat de fâșiile forestiere proiectate, dar neplantate, implicate într-un singur proces tehnologic, consiliul local va putea condiționa vânzarea acestora.

Ulterior, cumpărătorul va fi obligat să asigure efectuarea proiectării și plantării fâșiilor forestiere antierozionale, să efectueze amenajarea hidrologică a terenurilor, în conformitate cu noul proiect de organizare a teritoriului (perfectat de către o entitate publică sau privată din domeniu) a exploatației agricole (deţinute în proprietate de cumpărător).

Prin urmare, condiţionarea vânzării acestora va spori consolidarea terenurilor agricole și stoparea proceselor erozionale a stratului fertil de sol al terenurilor agricole.

Plantarea fâşiilor forestiere generează un set de beneficii: micșorează viteza vânturilor, intensifică umiditatea aerului și a solului, favorizează curenții verticali la înălțimi mari, sporind astfel probabilitatea de ploaie, stopează eroziunea și sporesc fertilității solurilor.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›