‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 19 iunie, 2024
17.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriNoi prognoze pentru producția mondială de cereale

Noi prognoze pentru producția mondială de cereale

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

FAO a lansat un nou raport privind Cererea și Oferta de Cereale, potrivit căruia previziunile din luna iulie pentru producția globală de cereale au crescut cu 22 de milioane de tone ajungând la 2 708 milioane de tone, cu 2,1 la sută peste rezultatul din 2018. Revizuirile reflectă în mare parte așteptările optimiste pentru producția de porumb din SUA.

Între timp, FAO și-a redus estimarea pentru producția globală de grâu în 2019, datorită productivității reduse a culturilor în Uniunea Europeană și Federația Rusă, dar totuși este de așteptat să fie cu 5,0 la sută mai mare decât în 2018. Prognoza pentru producția mondială de orez a fost revizuită în creștere față de cifra din iulie la 517 milioane de tone, la același nivel record de anul trecut, determinat de creșterile din China și Statele Unite.

Utilizarea cerealelor la nivel global pentru anul următor este de așteptat să înregistreze un nou record de 2 715 milioane de tone, stimulat de consumul de orez care a atins un nivel maxim de 519 milioane de tone, ceea ce se traduce într-o creștere de 0,5 kilograme pe cap de locuitor față de anul precedent. De asemenea, au fost majorate prognozele de utilizare a grâului, porumbului și orzului.

Perspectivele unor recolte mai mari indică faptul că stocurile mondiale de cereale vor ajunge la 847 de milioane de tone până la închiderea sezoanelor de producție din 2020, dar totuși vor rămâne cu circa 16 milioane de tone sub nivelul lor de deschidere. Se preconizează că stocurile de porumb vor crește brusc în Statele Unite, în timp ce stocurile de grâu din China sunt planificate să se extindă cu 7,9 la sută și vor atinge un nivel maxim.

FAO a lăsat neschimbată prognoza pentru comerțul mondial de cereale la aproape 415 milioane de tone, deoarece creșterile preconizate ale comerțului cu grâu și orez au compensat perspectivele comerciale reduse pentru porumb și sorg.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›