‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 24 mai, 2024
21.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriNoi reglementări pentru Comisia de Stat pentru Testarea Soiurilor de Plante

Noi reglementări pentru Comisia de Stat pentru Testarea Soiurilor de Plante

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În scopul sporirii eficienței și îndeplinirii obiectivelor Comisiei de Stat pentru Testarea Soiurilor de Plante, Executivul a aprobat un nou regulament, care cuprinde reglementări clare privind misiunea, domeniile de activitate, funcțiile de bază și drepturile instituției, precum și modul de organizare a activității acesteia.

„Ministerul a identificat factori de risc care afectează negativ îndeplinirea atribuțiilor instituției publice și procesul de luare a deciziilor.

Elaborarea noului regulament este o necesitate pentru a remedia această situație și a asigura un cadru normativ adecvat”, a menționat secretarul de stat Vasile Șarban.

Noul regulament urmărește consolidarea funcțiilor Comisiei în promovarea soiurilor noi, protecția juridică a soiurilor de plante, îmbunătățirea calității producției și apărarea intereselor producătorilor agricoli.

Aceasta vizează, de asemenea, sporirea producţiei de calitate superioară prin perfecţionarea resurselor de soiuri bazată pe testarea soiurilor de plante de selecţie autohtonă sau de import, înregistrarea şi introducerea lor în producţie.

Proiectul prevede apărarea intereselor producătorilor agricoli din Republica Moldova, indiferent de forma organizatorico-juridică şi de proprietate, în ceea ce privește utilizarea soiurilor de plante și asigurarea sporirii producţiei de calitate superioară, precum şi protejarea drepturilor amelioratorilor în domeniu.

De asemenea, proiectul stabilește responsabilități concrete ale directorului, indicând că acesta va fi selectat printr-un concurs public și transparent, respectând standardele de integritate pentru agenții publici.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›