‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 23 iunie, 2024
21.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriNoile prognoze estimează un nivel record la producția globală de cereale

Noile prognoze estimează un nivel record la producția globală de cereale

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Sezonul de comercializare curent (2017/18) se estimează să se încheie cu un bilanț record pentru grâu și porumb în urma recoltelor mai bune decât cele anticipate anterior, se arată în cele mai recente previziuni ale FAO.

„Piețele globale ale tuturor cerealelor importante rămân bine echilibrate, susținute de bilanțuri record”, potrivit raportului FAO privind cererea și oferta de cereale. Se așteaptă ca raportul dintre stocuri și consum să ajungă la cel mai înalt nivel în ultimii 16 ani.

Indicele FAO pentru prețurile la alimente a rămas practic neschimbat în luna ianuarie față de luna precedentă și a fost cu 3% mai mic decât nivelul de la sfârșitul anului trecut, conform raportului privind prețurile la alimente, publicat astăzi.

Recoltele record vor duce la creșterea rezervelor

Estimările actualizate ale FAO pentru producția mondială de cereale în 2017 sunt de 2 640 milioane de tone, ceea ce este cu 1,3% mai mare decât în 2016 și prezintă un nou record mondial.

Estimările au fost majorate cu 13,5 milioane de tone din decembrie, iar producția de cereale grosiere a crescut în principal datorită creșterii producției de porumb din China, Mexic și Uniunea Europeană.

De asemenea, FAO a actualizat previziunile privind producția de grâu în 2017 datorită estimărilor unor recolte bune din Canada și Federația Rusă, precum și previziunile pentru producția de orez după ce volumul producției a fost recalculat în China.

‹ adv ›

Consumul prognozat al cerealelor în sezonul 2017/18 a fost de asemenea revizuit: în prezent, acesta a crescut cu 1,4% față de nivelul din 2016/17. Revizuirea ascendentă reflectă o creștere semnificativă a cererii de cereale furajere. Cererea de hrană pentru animale este estimată să atingă un nivel record, pe fondul creșterii semnificative din partea Braziliei, a Chinei, a UE și a Mexicului.

Deoarece oferta globală de cereale va crește mai repede decât cererea, se estimează că rezervele vor crește în comparație cu nivelurile deja ridicate la momentul deschiderii sezonului, fapt care va asigura un raport confortabil dintre stocuri și consum, la o rată de 27,7 la sută – cea mai mare valoare a acestui indicator din 2001/02.

Între timp, este de așteptat ca volumul comerțului internațional să fie redus nesemnificativ pentru toate culturile majore, cu excepția porumbului.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›