‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 20 iunie, 2024
26.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriO companie va primi despăgubiri de 63,6 milioane de lei pentru sacrificarea porcilor

O companie va primi despăgubiri de 63,6 milioane de lei pentru sacrificarea porcilor

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Comisia pentru Situații Excepționale a aprobat alocarea sumei de 63,6 milioane de lei Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), din fondul de intervenție al Guvernului, transmite mold-stret.com.

Banii sunt destinați pentru acordarea despăgubirilor proprietarilor de animale sacrificate ca urmare a izbucnirii focarului de pestă porcină africană, înregistrat la data de 1 decembrie 2022.

E vorba de o exploatație de creștere a porcinelor din satul Soltănești, raionul Nisporeni, deținută de SRL „Golden Piglet”, din Roșcani, Anenii Noi.

Compania este deținută de un grup de investitori din Danemarca și deține și alte exploatații de creștere a porcinelor în Republica Moldova.

Menționăm că pe 1 decembrie 2022, prin testări de laborator a fost confirmată prezența virusului pestei porcine africane (PPA), în probele recoltate de la porci domestici, în exploatația de porcine a acestei companii.

În jurul focarului ANSA a stabilit zonele de restricții (zona de protecție 3 km şi zona de supraveghere 10 km). Totodată s-a efectuat catagrafia porcilor domestici în zonele de protecție și supraveghere, controlul rezervoarelor faunei sălbatice, controlul mișcării porcinelor și produselor alimentare din carne de porc pe teritoriul Republicii Moldova, screening-ul porcilor domestici din focar.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›