‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 19 iunie, 2024
17.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAnaliticaO crescătorie de porci de model european din Hânceşti riscă să intre în faliment

O crescătorie de porci de model european din Hânceşti riscă să intre în faliment

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

De aproape o lună, exportul de godaci a fost suspendat din cauza interdicţiilor impuse de Belarus şi Federaţia Rusă. Disperat, proprietarul fermei spune că nu ştie ce să facă cu porcii, care acum nu-i mai aduc venit, ci doar pierderi, transmite PrimeTV.

Petru Moraru a deschis crescătoria de porci acum zece ani. Până în toamnă, bărbatul se putea lăuda cu o fermă de model european şi cu venituri bune. ˝Eu am construit această fermă special să fie cea mai modernă şi este modernă, fiindcă tot utilajul e din Europa˝, spune Petru Moraru.

Aproape 50 la sută din porcii crescuţi după standardele occidentale, erau exportaţi pe piaţa din Belarus şi din Federaţia Rusă, care acum o lună s-a închis pentru Republica Moldova.

Fermierul are peste o mie de godaci, pe care nu-i poate vinde nici pe piaţa internă.

˝În două luni, iar o să fie o mie de capete, de aceea nu ştim ce să facem şi nu că nu putem realiza, dar şi tehnologia se încalcă, de aceea nu avem unde muta purceii˝, adaugă fermierul.

Omul de afaceri a micşorat şi preţul, dar chiar şi aşa cumpărătorii nu dau buzna.

‹ adv ›

În pieţele din Chişinău, preţurile la carne, însă, se menţin. Aşa că în timp ce producătorii sunt în pierdere, intermediarii au de câştigat în această situaţie.

La sfârşitul lunii octombrie, Rusia a suspendat importul de carne din Republica Moldova. La întâi noiembrie, embrgo a impus şi Belarus. Autorităţile de Minsk au precizat că în urma inspecţiilor efectuate de experţii din Rusia şi Belarus la întreprinderile moldoveneşti au fost depistate încălcări ale normelor sanitar-veterinare.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›