‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 24 mai, 2024
13.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriO delegație din Moldova participă la un program de studiu a agriculturii conservative în...

O delegație din Moldova participă la un program de studiu a agriculturii conservative în Spania

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

O delegație din R. Moldova, din care fac parte conferențiarii universitari Rurac Mihail și Dubiț Daniela din cadrul Departamentului Agronomie și Mediu, Facultatea de Științe Agricole, Silvice și ale Mediului, UTM – Universitatea Tehnica a Moldovei, reprezentanți ai Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, UCIP IFAD Moldova și antreprenori, întreprind o vizită de studiu în regiunea Cordoba, Spania, unde vor studia tehnologiile conservative de lucrare a solului.

Programul include vizitarea unor ferme agricole care cultivă culturi anuale și multianuale unde sunt implementate principiile agriculturii conservative.

Totodată cercetătorii științifici din cadrul Universității din Cordoba vor familiariza delegația cu rezultatele cercetării din domeniul agriculturii conservative.

În R. Moldova implementarea tehnologiei conservative de lucrare a solului este una dintre puținele tehnologii ce permite reducerea efectelor nefaste ale schimbărilor climaterice, restabilirea structurii solului și reducerea poluării atmosferice.

Iar pentru desăvârșirea acestor tehnologii este nevoie de studii mai profunde și de experiența altor state unde se practică aceste tehnologii.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›