‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 22 iunie, 2024
27.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriO nouă fermă de prăsilă a bovinelor de rasa Jersey, atestată în raionul Glodeni

O nouă fermă de prăsilă a bovinelor de rasa Jersey, atestată în raionul Glodeni

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Comisia de atestare a fermelor zootehnice în categoria de prăsilă a efectuat o vizită la o exploatație de creștere a bovinelor de rasa Jersey, din localitatea Fundurii Vechi, raionul Glodeni, pentru a examina indicii ce caracterizează calitățile de rasă și productivitatea animalelor, activitatea economică de producție, nivelul activității de selecție și ameliorare.

Comisia de atestare a fost însoțită și de expertul din cadrul Unității Consolidate pentru Implementarea și Monitorizarea Proiectelor în domeniul Agriculturii, Eugen Voinițchi.

Acesta s-a familiarizat cu tehnologia de creștere aplicată în exploatație și dotările tehnologice disponibile, pentru a decide asupra necesităților de intervenție în vederea modernizării exploatației prin accesarea sprijinului Băncii Mondiale, care va fi acordat pentru dezvoltarea sectorului zootehnic.

FOTO: maia.gov.md

De menționat că, Programul Băncii Mondiale va demara în a doua jumătate a anului 2023, având o valoare totală de 55 milioane Dolari SUA, dintre care 25 de milioane vor fi investiți în sectorul zootehnic.

Amintim că, categoria de prăsilă conferă fermei zootehnice un statut superior celor de producere, iar Atestatul privind categoria de prăsilă permite comercializarea animalelor de prăsilă, care pot beneficia de subvenții din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›