‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 22 iunie, 2024
27.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriOameni de afaceri din Japonia vor să investească în agricultura din Moldova

Oameni de afaceri din Japonia vor să investească în agricultura din Moldova

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Un grup de oameni de afaceri din Japonia vor să investească şi să susţină agricultura din Republica Moldova. Despre aceasta businessmanii au discutat marţi, 11 februarie, cu ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju.

Potențialii investitori din Japonia au vorbit despre intenția de a realiza un proiect de susținere a producătorilor agricoli din țara noastră. Potrivit lor, programul va facilita întreţinerea terenurilor agricole, prin implementarea a noi tehnologii de prelucrare a solului cu utilaje agricole performante.

La rândul său, Ion Perju a precizat că ministerul de resort „analizează toate oportunitățile de suport pentru agricultori, negociază și poartă discuții cu partenerii de dezvoltare și potențialii investitori pentru a putea oferi cele mai eficiente soluții de prelucrare a pământului cu utilaje agricole performante”.

Părțile au convenit că vor studia detaliat conceptul de proiect și vor decide cum va fi realizat acesta.

În prezent, între Republica Moldova și Japonia sunt semnate aproximativ 40 de documente de cooperare, majoritatea referindu-se la acordarea asistenței financiare şi tehnice ţării noastre. De asemenea, Japonia este una dintre principalele surse de investiții în industria auto din Moldova.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›