‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 18 mai, 2024
12.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriOpt companii din Republica Moldova obțin granturi pentru a-și ecologiza afacerile

Opt companii din Republica Moldova obțin granturi pentru a-și ecologiza afacerile

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Astăzi, administratorii a opt companii au semnat contracte de finanțare cu Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA), pentru a accesa granturi oferite de Guvernul Republicii Moldova și cofinanțate de Uniunea Europeană în cadrul Programului de ecologizare a întreprinderilor mici și mijlocii.

Cu o finanțare totală de 2,6 milioane lei și o investiție de circa 5 milioane lei în economia țării, antreprenorii vor contribui la protejarea mediului și la promovarea unei economii sustenabile.

„Este îmbucurător să observăm un interes tot mai sporit din partea antreprenorilor în adoptarea practicilor ecologice. Acestea cu siguranță vor ajuta la minimizarea riscurilor asociate cu impactul negativ asupra mediului.

De asemenea, prin investiții în ecologie, vom contribui la protejarea și conservarea resurselor naturale, asigurând viabilitatea mediului pentru generațiile viitoare”, a menționat în debutul evenimentului, Directorul interimar ODA, Gheorghe Iudin.

Printre câștigătorii de granturi este și Jembei Gheorghe, administratorul companiei „Agro-Meridian” și deținătorul unei pensiuni agroturistice.

Omul de afaceri a accesat prin intermediul programului aproape 500 000 lei, pentru achiziționarea unei stații de epurare a apei.

În descrierea proiectului investițional, antreprenorul a subliniat că suportul financiar va contribui la dezvoltarea pensiunii și va asigura creșterea companiei într-un mod stabil.

Subliniem că, până în prezent, Guvernul Republicii Moldova și Uniunea Europeană a oferit prin intermediul Programului de Ecologizare a IMM-urilor spijin financiar nerambursabil în valoare totală de aproximativ 10 milioane de lei pentru implementarea acțiunilor destinate prevenirii poluării și gestionării resurselor de apă în diverse întreprinderi.

‹ adv ›

Informații suplimentare găsiți pe pagina Programului sau la numărul de telefon: +373 22 225 799.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›