‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 21 iunie, 2024
14.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriOrganizația Internațională a Viei și Vinului a desemnat un nou director general

Organizația Internațională a Viei și Vinului a desemnat un nou director general

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Noul director al Organizației Internaționale a Viei și Vinului (OIV) este neozeelandezul John Barker. Acesta a fost desemnat urmare a unui proces electiv în cadrul celui de-al 44-lea Congres Mondial al Viei și Vinului, desfășurat în perioada 5-9 iunie curent, la Cadiz, Spania.  

La acest eveniment, Republica Moldova a fost reprezentată de secretarul general al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Sergiu Gherciu.

„John Barker este un adevărat prieten al Republicii Moldova și un bun cunoscător al sectorului vitivinicol moldovenesc. I-am urat succes în mandatul pe care îl are și am reiterat propunerea MAIA de a găzdui în anul 2025 sau 2026 Congresul Mondial al Viei și Vinului în Republica Moldova”, comunică Sergiu Gherciu.

În 100 de ani de existență a OIV, este pentru prima dată când directorul general provine dintr-o țară din emisfera sudică. John Barker își va începe mandatul de la 1 ianuarie 2024.

„Consider că este esențial ca sectorul vitivinicol global să aibă o organizație internațională modernă, eficientă și reprezentativă și aștept cu nerăbdare să lucrăm împreună la oportunitățile și provocările cu care se confruntă industria noastră, cum ar fi economia digitală, schimbările climatice și rolul vinului în societate”, a opinat John Barker.

OIV este o organizație interguvernamentală care emite recomandări privind aspectele tehnice și științifice ale viticulturii și vinificației.

OIV are 49 de state membre și 17 observatori. Republica Moldova este prima dintre țările post-sovietice care a devenit stat-membru al OIV. Acest lucru s-a întâmplat în anul 1992.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›