‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 18 iunie, 2024
18.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriParlamentul eficientizează politicile în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale

Parlamentul eficientizează politicile în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Parlamentul eficientizează politicile în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale. Deputații au aprobat, în prima lectură, un proiect de modificare a mai multor acte în acest sens.

Astfel, Programul LEADER urmează a fi implementat din surse publice. Proiectele respective vor fi subvenționate în avans cu până la 5% din Fondul de subvenționare a producătorilor agricoli.

Programul LEADER este implementat în țara noastră, din 2015, cu sprijinul oferit din partea partenerilor de dezvoltare și în colaborare cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Regionale. Actualmente, în țara noastră, sunt 33 de Grupuri de Acțiune Locală (GAL) cu circa 1 000 de membri. În 2018, bugetul total de cofinanțare din surse externe a GAL-urilor a constituit 7 milioane de lei pentru circa 160 de microproiecte, în anul 2019, circa 250 de microproiecte au beneficiat de un buget total de cofinanțare din surse externe de circa 10 milioane de lei.

Referitor la reglementările privind Grupul de Acțiune Locală menționăm că, Ministerul, în perioada imediat următoare, va iniția elaborarea unui proiect de lege pentru a le distinge prin particularități de alte forme juridice de organizare a persoanelor juridice.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›