‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 11 iunie, 2024
28.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPentru prima dată, va fi lansată pe piață făină autohtonă ambalată certificată eco

Pentru prima dată, va fi lansată pe piață făină autohtonă ambalată certificată eco

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

O bună parte din producătorii de cereale eco mizează pe exportul acestora, mai puțini stabilesc contracte cu brutăriile sau fabricile autohtone. Astfel, lansarea făinii eco ambalate și etichetate corespunzător pe piața authotonă este o premieră pentru țara noastră.

Compania Prograin Organic a obținut săptămâna trecută certificatul ce-i permite comercializarea făinii de porumb, grâu și spelta în ambalaj pe piața autohtonă drept ecologică.

„Producția obținută în acest an, din cauza secetei, este foarte mică, însă ne propunem să o procesăm și să punem la dispoziția consumatorilor din țară produse finite certificate. La moment, avem făină integrală de spelta, secară, grâu și porumb. Iar în viitorul apropiat vom avea disponibilă mazăre decojită, fasole și floarea soarelui decojită certificate eco. Acestea vor fi disponibile de îndată ce vom realiza recoltarea și procesarea”, a menționat Spartac Chilat co-fondator Prograin Organic.

La moment, produsele pot fi cumpărate în regim online. Totodată, potrivit lui Spartac Chilat, acestea vor fi disponibile și la piața EcoLocal. În timpul apropiat, acesta planifică să lanseze produsele și în supermarketurile din țară.

Conform prevederilor legislației autohtone, marcarea produselor agroalimentare ecologice se utilizează în scop de etichetare, prezentare şi promovare a produselor agroalimentare ecologice şi se aplică numai la produsele agroalimentare ce au fost supuse procedurilor de inspecţie şi certificare pe tot parcursul ciclului de producţie de către organismele de inspecţie şi certificare, autorizate de autoritatea competentă în baza acreditării acordate de organismul naţional de acreditare.

Mai multe detalii privind certificarea găsiți pe acest link.

Acest material este realizat de Agrobiznes în cadrul proiectului „InfOrganic” implementat de Asociația Obștească „Educație pentru Dezvoltare” (AED) cu suportul financiar al Fundației „Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein” (LED) din Moldova.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›