‹ pub ›
1.1 C
Chișinău
1.1 C
Chișinău
‹ pub ›
‹ pub ›

Persistența pesticidelor amenință solurile europene

Recomandate

O companie din Ucraina produce pastă de fructe după o tehnologie unică în lume

HTD-technology este invenția oamenilor de știință ucraineni care permite procesatorilor de fructe nu doar să păstreze substanțele utile din...

Prognoză: Carnea sintetică ar putea apărea pe piața UE peste doi ani

Consumul excesiv de carne obținută în urma creșterii intensive și industriale a animalelor este din ce în ce mai...

Ce spune ANRE și Consiliul Concurenței în legătură cu creşterea preţurilor la carburanţi

În conformitate cu modificările operate la Legea privind piaţa produselor petroliere, ANRE spune că titularii de licenţă stabilesc şi...
‹ pub ›

Advertoriale

Moldova Agroindbank relansează Campania dedicată producătorilor agricoli „Primăvara 2020”

Primăvara bate la ușă, iar gospodarii adevărați își fac deja planuri pentru noul an agricol. Moldova Agroindbank este și în acest an alături de...

O companie agricolă din Ialoveni vinde o plantație de viță de vie, o livadă de prun și teren arabil

SRL Agro-Ialovenenii, întreprinderea cu profil principal de activitate în agricultură, vinde un teren agricol cu suprafața de 25 de ha, plantat cu viță de...
‹ pub ›
‹ pub ›

Utilizarea produselor fitosanitare pentru combaterea buruienilor și a altor dăunători care afectează culturile a dus la o creștere a productivității culturilor agricole europene în ultimii 50 de ani. Utilizarea lor a reprezentat una dintre principalele elemente de bază ale intensificării agriculturii în ultimele decenii și a permis obținerea unor recolte mai mari, dar acest avantaj a fost în detrimentul solurilor agricole ale Uniunii Europene, notează Cotidianul Agricol.

Doi cercetători din echipa științifică a proiectului Diverfarming european de la Universitatea din Wageningen (Țările de Jos), Violette Geissen și Coen J. Ritsema, au analizat mostre de sol de suprafață din 11 țări europene, căutând urme de pesticide utilizate în agricultură și au confirmat persistența acestui tip de produs pe teren.

‹ Link Sponsorizat ›

După analizarea a 317 de probe prelevate în 2015 din 11 țări europene care au drept proveniență șase sisteme diferite de recoltare, studiul „Reziduurile de pesticide în solurile agricole europene: o realitate ascunsă” a concluzionat că 83% din eșantioanele menționate conțin reziduuri de pesticide (76 tipuri diferite de compuși) . Aproximativ 58% din acel procent au fost amestecuri de pesticide, spre deosebire de 25% care proveneau dintr-un singur tip de substanță. Glifosat, DDT (interzise începând cu anii 1970) și fungicide cu spectru larg au fost principalii compuși detectați.

‹ pub ›
‹ pub ›
‹ pub ›
‹ pub ›

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs. aici

‹ pub ›

Ultimele Subiecte

Prognoză: Carnea sintetică ar putea apărea pe piața UE peste doi ani

Consumul excesiv de carne obținută în urma creșterii intensive și industriale a animalelor este din ce în ce mai recunoscut ca o problemă serioasă....

Ce spune ANRE și Consiliul Concurenței în legătură cu creşterea preţurilor la carburanţi

În conformitate cu modificările operate la Legea privind piaţa produselor petroliere, ANRE spune că titularii de licenţă stabilesc şi modifică de sine stătător preţurile...
‹ pub ›

Video

Alte Subiecte

‹ pub ›