‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 26 februarie, 2024
8.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPeste 400 de vinuri au fost prezentate la cea de-a XX-a ediție a Vernisajului...

Peste 400 de vinuri au fost prezentate la cea de-a XX-a ediție a Vernisajului Vinului

‹ adv ›
‹ adv ›

Vinuri de calitate superioară, spumante și divinuri alese au putut fi descoperite, la cea de-a XX-a ediție a Vernisajului Vinului, cu genericul „Vino, poveste de iarnă”.

Peste 70 de vinificatori reuniți sub umbrela brandului de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie” au prezentat publicului peste 400 de vinuri.

Vizitatorii au degustat și evaluat cele 92 de vinuri medaliate la Concursul național „Vinul Moldovei”. Acestea sunt vinuri de excepție, fiind apreciate de un juriu format din experți internaționali. Vinurile au fost produse din soiuri autohtone și de selecție nouă moldovenească.

Prezent la deschiderea evenimentului, vicepremierul Vladimir Bolea a menționat că:

„În ultimul deceniu, calitatea vinurilor noastre a crescut considerabil, fapt care se datorează muncii vinificatorilor”.

Oficialul a fost desemnat cu premiul „Cavalerul Vernisajului Vinului”, pentru contribuție esențială la dezvoltarea și promovarea sectorului.

Pe parcursul anului 2023, vinificatorii moldoveni reuniți sub brandul vinicol de țară „Wine of Moldova”, au câștigat 700 de medalii, la concursurile internaționale de profil.

‹ adv ›

În acest an se împlinește un deceniu de la lansarea brandul vinicol de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie” („Wine of Moldova. A legend alive”) pe plan internațional.

Și un deceniu de la crearea Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV) – o instituție publică, organizată printr-un parteneriat public-privat, specialiștii cărora sunt dedicați dezvoltării și implementării politicilor în domeniul vitivinicol.

‹ adv ›
‹ adv ›spot_img
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii