‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 20 iunie, 2024
28.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPeste un miliard de ruble au fost investite pentru înființarea unei livezi în Crimeea

Peste un miliard de ruble au fost investite pentru înființarea unei livezi în Crimeea

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În satul Grușevka, Sudak din Crimeea un proiect investițional de înființare a unei livezi intensive de măr este în derulare. 19,81 hectare au fost deja plantate, iar în acest an urmează a fi înființate alte 16 hectare.

Proiectul companiei „Grușevskie sadî” prevede, de asemenea, construcția unui depozit frigorific cu o capacitate de 10 mii de tone și utilaje de procesare. Volumul investițiilor se va ridica la 1,31 miliarde de ruble, scrie Agroinvestor.ru.

Suprafața totală a plantației va fi de 320 de hectare, anterior terenurile destinate înființării nu au fost cultivate (per total 393 de hectare). Proiectul investițional este implementat, inclusiv, cu sprijinul Ministerului Agriculturii din Crimeea: compania a primit o subvenție pentru plantarea livezilor de peste 32 de milioane de ruble.

Potrivit investitorilor, Crimeea este o regiune atractivă în ceea ce privește climatul: soiurile de mere importate, care sunt solicitate în lanțurile de vânzare cu amănuntul ar trebui să se dezvolte normal, deși există anumite probleme cu solul.

O problemă însă ar fi insuficiența apei pretabile pentru irigare, dar și lipsa surselor de finanțare: nerecunoașterea acestui teritoriu ca fiind rus face ca majoritatea băncilor rusești să nu ofere credite.

Cu toate acestea, investițiile făcute în această regiune sunt destul de importante: mai multe companii au început construcția frigiderelor pentru depozitarea fructelor și legumelor, iar câteva complexe de sere urmează a fi date în exploatare în viitorul apropiat.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›