‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 19 iunie, 2024
18.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticolePiața mondială agricolă. Ce culturi sunt solicitate pe arena internațională

Piața mondială agricolă. Ce culturi sunt solicitate pe arena internațională

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Situația pe piață europeană a produselor agricole rămâne relativ stabilă. În special, prețul pentru grâu se menține stabil, în pofida activității de export și riscurilor asociate cu seceta prezentă în toată Europa.

Potrivit Agritel, prețurile pentru rapiță arată o volatilitate scăzută, iar comercianții sunt în așteptarea rezultatelor întrevederii reprezentanților țărilor producătoare de petrol. Producția de rapiță din Franța în 2020, având în vedere starea culturilor și scăderea suprafeței însămânțate, va fi din nou redusă.

În același timp, prețul pentru canola înregistrează o dinamică de creștere, urmat de prețul pentru uleiul de palmier.

Piața SUA nu a arătat aproape nicio schimbare și este în așteptarea raportului USDA și a reuniunii membrilor OPEC și a țărilor producătoare de petrol. Jucătorii pieței se așteaptă ca părțile să fie de acord să reducă producția cu 10-15 milioane barili/zi. Totuși, acest lucru nu este suficient din cauza scăderii cererii pentru petrol.

Politicile aplicate și o criză fără precedent în Statele Unite au contribuit la reducerea bruscă a cererii pentru combustibil.

Pentru porumb persistă tendința de scădere a cererii din partea sectorului etanolului, ceea ce duce la reducerea ofertei pentru fermieri, care trebuie să apeleze la alte surse.

‹ adv ›

În Rusia, semănatul culturilor de primăvară continuă. Pentru 71% din culturile de toamnă a fost realizată prima fertilizare cu azot. Semănatul a fost realizat pe 4,3 milioane ha (față de 1,8 milioane de hectare anul trecut), inclusiv 1,6 milioane ha de orz, 0,45 milioane ha – grâu și 0,24 milioane ha porumb. Semănatul semințelor de floarea soarelui a depășit 500 mii ha, iar sfecla de zahăr a fost semănată pe o suprafață de peste 300 mii ha. De asemenea, a început însămânțarea câmpurilor cu soia.


‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›