‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 22 mai, 2024
14.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPlafonul subvențiilor accesate de Asociațiile Utilizatorilor de Apă pentru Irigare a fost majorat

Plafonul subvențiilor accesate de Asociațiile Utilizatorilor de Apă pentru Irigare a fost majorat

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Plafonul subvențiilor accesate de Asociațiile Utilizatorilor de Apă a fost majorat. Acest lucru a fost comunicat Asociațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigare de către secretarul de stat Vasile Șarban.

În cadrul ședinței, părțile au discutat oportunitățile de finanțare a Asociațiilor Utilizatorilor de Apă și necesitatea sporirii funcționalității acestora.

„Statul va subvenționa până la 65% din costurile suportate de AUAI în utilizarea resurselor energetice la pomparea apei din sistemele de irigare, însă nu mai mult de 3 milioane de lei pentru un solicitant. Considerăm că acest suport va reduce vulnerabilitățile activităților economice și va motiva agricultorii să devină membri ai AUAI”, a subliniat secretarul de stat Vasile Șarban.

Părțile au mai discutat despre proiectul AGGRI, finanțat de Banca Mondială ce prevede granturi investiționale pentru reabilitarea infrastructurii de irigare și despre instrumentele de finanțare ce vor fi oferite de Agenția Franceză de Dezvoltare în procesul de adaptare a agriculturii la schimbările climatice.

Vasile Șarban a menționat că ministerul este angajat să creeze și alte parteneriate cu donatorii internaționali, pentru a restabili sistemele de irigare din țară.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›