‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 23 mai, 2024
11.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPlata pentru posesia și folosința terenurilor din categoria fondului apelor va fi stabilită conform...

Plata pentru posesia și folosința terenurilor din categoria fondului apelor va fi stabilită conform unui nou mecanism de calcul

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Proiectul de lege care prevede stabilirea cuantumului locațiunii pentru terenurile fondului apelor a fost adoptat de Parlament în lectura a doua.

Documentul prevede ca plata chiriei inițiale de expunere la licitație pentru adjudecarea dreptului de posesie și de folosință a terenurilor fondului apelor va fi calculată conform unei metodologii aprobate de Guvern.

La calcularea plății anuale a chiriei și redevenței pentru terenurile fondului apelor ocupate de construcții hidrotehnice entitatea administratoare va aplica coeficientul de micșorare de 0,01, iar pentru terenurile libere de construcții – coeficientul de 0,8.

Modificările au survenit urmare a faptului că, în actele normative actuale, nu este prevăzut un tarif pentru locațiunea/redevența terenurilor din categoria de destinație a fondului apelor, fiind aplicat, prin analogie, tariful pentru terenurile cu destinație agricolă.

Totodată, proiectul propune completarea Legii privind fondul piscicol, pescuitul și piscicultura cu noțiunea vivieră flotabilă.

Inițiativa legislativă, care aparține președintei Comisiei administrație publică și dezvoltare regională, Larisa Voloh, are ca scop ajustarea cadrului normativ existent în vederea valorificării corespunzătoare a terenurilor fondului apelor și cele ale fondului silvic proprietate publică, precum și a preluării dreptului de administrare asupra acestor terenuri proprietate a statului de către entitatea responsabilă de administrarea resurselor de apă și a celor silvice.

‹ adv ›

Prezenta lege va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova. 

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›