joi, 23 mai, 2024
26.2 C
Chișinău
HomepageAdvertorialePregătiți-vă pentru succesul sezonului viitor cu ajutorul prognozei recoltei: Luați decizii agricole argumentate

Pregătiți-vă pentru succesul sezonului viitor cu ajutorul prognozei recoltei: Luați decizii agricole argumentate

Recomandate

Pe măsură ce sezonul actual de recoltare se apropie de sfârșit și se așteaptă un scurt răgaz înainte de semănatul culturilor de toamnă, este momentul perfect pentru a vă îndrepta privirile spre viitorul sezon.

Având în vedere natura imprevizibilă a modelelor meteorologice, faptul de a a avea unele previziuni poate face diferența în optimizarea randamentului culturilor. Aici, intervine instrumentul nostru de ultimă generație de predicție a recoltei, care vă oferă informații esențiale pentru a vă ajusta strategiile agricole pentru o recoltă de succes.

Posibilitatea de a spori potențialul culturii dumneavoastră este la îndemâna dumneavoastră. Nu este vorba doar de a semăna și de a spera la ce este mai bine – este vorba de a lua decizii având la bază date și informații relevante, cum ar fi determinarea cantității optime de îngrășăminte care trebuie aplicată, pe baza unor prognoze exacte.

Ne mândrim cu testarea meticuloasă la care a fost supus instrumentul nostru de predicție a recoltei. Testele riguroase efectuate în scenarii agricole din lumea reală, împreună cu un experiment observat științific, au dus la o precizie de predicție impresionantă de 4,3 % – o dovadă a fiabilității și eficienței sale.

Prin setarea unei previziuni a recoltei acum, vă veți asigura că sunteți bine pregătit pentru întregul an viitor. Gata cu stresul de ultim moment, atunci când trebuie luate decizii cruciale.

Procesul de configurare este extrem de simplu, necesitând doar câteva informații cheie, pe care probabil că le aveți deja la îndemână:

Detalii privind managementul culturilor

  • Tipul de cultură: Alegeți dintr-o varietate de opțiuni: orz, porumb, rapiță, grâu, grâu dur și soia.
  • Data de semănat: Când intenționați să semănați.
  • Data recoltei: Momentul prognozat al recoltării.

Reglare fină pentru regiunea dumneavoastră

  • Data medie de scadență: Data la care se preconizează că culturile dumneavoastră vor ajunge la maturitate.
  • Așteptările privind recolta medie: Producția preconizată pe baza datelor istorice, regionale.

Pentru cei care caută un nivel mai profund de personalizare, setările noastre avansate vă permit să introduceți parametri suplimentari:

  • Umiditatea inițială a solului: Esențială pentru previziuni precise.
  • Textura/tipul solului: Ajustați recomandările în funcție de caracteristicile solului.
  • Stații meteorologice pe teren: Utilizați stațiile meteorologice METOS® pentru a colecta date în timp real.
  • Capacitatea de câmp și punctul de ofilire: Rafinați-vă predicțiile pe baza capacității de reținere a apei din sol.
  • Unități de randament: Alegeți unitățile care se potrivesc preferințelor dumneavoastră.

Pentru a afla mai multe, vă invităm să explorați resursele complete oferite în “Farm Weather Talk 7” și în manualul Yield Prediction manual.

Rețineți că instrumentul nostru avansat de predicție a recoltei necesită un abonament separat de prognoză meteo și o stație meteo compatibilă cu senzori de măsurare a precipitațiilor și temperatură.

Dar iată partea interesantă – chiar dacă nu ați investit încă într-o stație meteo fizică, puteți începe călătoria cu abonamentul nostru la o stație meteo virtuală care are deja încorporat un abonament de prognoză meteo.

Este o modalitate fără probleme de a începe să culegeți beneficiile aproape instantaneu. Cu toate acestea, merită menționat faptul că avantajele de a avea o stație meteo fizică amplasată în locația dvs. nu pot fi supra estimate.

Dacă sunteți gata să vă duceți strategiile agricole la nivelul următor și să maximizați potențialul sezonului, nu ezitați să îmbrățișați viitorul agriculturii de precizie.

Cu instrumentul nostru de predicție a randamentului în arsenalul dvs., nu semănați doar semințe – semănați succes. Contactați distribuitorul METOS® local sau contactați-ne astăzi la [email protected] și porniți într-o călătorie spre o agricultură mai inteligentă și mai informată.

Recolta culturilor dumneavoastră de toamnă vă va mulțumi.

Sergiu Smocinschi
Sergiu Smocinschihttps://metos.at
Agronom, specialist în agrometeorologie

Citește și ›

Advertoriale