sâmbătă, 18 mai, 2024
10.5 C
Chișinău
HomepageBlogPrima fermă complet digitalizată din România, prezentată la Conferința AgTech 2024

Prima fermă complet digitalizată din România, prezentată la Conferința AgTech 2024

Recomandate

Frizon Group este una dintre companiile agricole din România care a înregistrat unul dintre cele mai ambițioase planuri și o creștere impresionantă în doar 11 ani de activitate.

Pornind în 2013 cu o suprafață de 450 de hectare în județul Vrancea, Frizon Group a crescut exponențial, ajungând să administreze o suprafață de peste 4.500 de hectare și să construiască o capacitate de depozitare a cerealelor de 60.000 de tone.

Din suprafețele deținute, Frizon Group irigă circa 1800 de hectare.

În 2021, Frizon Group a dezvoltat prima fermă complet digitalizată din România, cu un ecosistem IoT integrat, cu dispozitive inteligente incluse în echipamentele agricole: procesare, senzori, hardware de comunicații.

În 2023, compania a realizat un studiu de fezabilitate pentru construirea unei centrale fotovoltaice pe o suprafață de 10 ha în apropierea bazei de depozitare și distribuție de la Tătăranu.

În plus, a realizat un studiu de fezabilitate pentru 6 noi proiecte de irigații și o fabrică de compost.

În acest an, Frizon Group planifică extinderea suprafeței irigate la 3.600 ha prin începerea construcției conform studiului de fezabilitate a celor 6 proiecte de irigații și instalația de compostare, centrala de energie fotovoltaică și pentru centrala de amoniac anhidru verde.

Tot în acest an, compania va începe studiul de fezabilitate cu finanțare UE pentru cea mai mare moară de vânt din România.

Compania are încă zeci de proiecte ambițioase, iar experiența acesteia v-ar putea prinde bine, mai ales în contextul în care în decembrie 2023, liderii UE au decis să deschidă negocierile de aderare a Republicii Moldova la UE.

Dacă sunteți de aceeași părere, vă invităm să vă înregistrați la conferința AgTech, care va avea loc pe 5 martie pentru a afla din prima sursă cum au fost realizate unele dintre cele mai ambițioase proiecte pentru agricultura românească și care sunt planurile pentru viitor.

Pentru înregistrare la eveniment accesați următorul link: https://forms.gle/LkWBjCf6M6Tf3ZWU8

Agenda Conferinței AgTech 2024:

agenda agtech 2024
Luminita Crivoi
Luminita Crivoi
Expert în agricultură

Citește și ›

Despre noi