FOTO: orhei.md

Despre aceasta s-a discutat în cadrul ședinței Consiliului pe filiera de produs legume-fructe proaspete și procesate, care s-a desfășurat la data de 9 octombrie curent, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Solicitat de Agrobiznes, Vasile Șarban, șeful Direcției politici de producție, procesare și reglementare a calității produselor de origine vegetală din cadrul MADRM, a explicat că Consiliul și-a reluat activitatea după o pauză de șase ani și au fot abordate o serie de chestiuni ce țin de principalele probleme cu care se confruntă producătorii de fructe din țara noastră.

FOTO: Agrobiznes

„În cadrul ședinței au fost abordate mai multe probleme ce țin de situația creată în sectorul horticol. Totodată, s-a discutat despre organizarea iarmaroacelor în municipiul Chișinău, aceasta fiind una dintre soluțiile identificate de Minister pentru a redresa situația cu volumul de mere din acest an. Astfel, primul iarmaroc va fi deschis deja sâmbătă, 13 octombrie și va avea loc în sectorul Telecentru, la care vor putea să-și comercializeze produsele doar producătorii agricoli. Acestea vor continua pe parcursul anului, iar în dependență de volumele care vor fi plasate pe piață, de succesul comercializărilor, va fi examinată posibilitatea deschiderii acestora și în zilele de duminică, adică două zile în săptămână”, a explicat Vasile Șarban.

Menționăm că, în acest an, din cauza supraproducției de fructe producătorii horticoli de la noi din țară întâlnesc dificultăți la comercializarea acestora.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here