‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 16 mai, 2024
9.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPrimul miliard pentru cea mai mare cooperativă agricolă din Moldova

Primul miliard pentru cea mai mare cooperativă agricolă din Moldova

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

După 21 de ani de activitate, Cooperativa de Întreprinzător „Agrostoc” a înregistrat cea mai mare cifră de vânzări. Acest lucru a fost anunțat, de președintele cooperativei Igor Tagadiuc, în cadrul evenimentului de totalizare a rezultatelor și activităților desfășurate pe parcursul anului trecut, notează Mold-street.com.

„Anul 2022 a fost unul productiv, întrucât cooperativa a înregistrat o cifră de vânzări de peste 1,3 miliarde lei, fiind unul dintre cele mai bune rezultate financiare din toți cei 21 de ani de activitate”, a comunicat Igor Tagadiuc.

Este cu circa o treime mai mult ca în 2021 și dublu față de veniturile înregistrate de cooperativa Agrostoc în anul 2020.

Totodată, cooperativa s-a extins și, în anul 2022, a procurat un elevator din Drochia.

„Este un proiect investițional ambițios, dar și cu perspectivă pentru noi toți. Este un pas important, ce ne va permite să consolidăm eforturile pentru acordarea unor servicii importante și actuale pentru membrii noștri, precum și pentru întregul sector din nordul țării. Totodată, ne mândrim că în anul 2022 au aderat, în rândul membrilor cooperativei, alte noi întreprinderi situate în diferite regiuni ale țării, astfel permițând extinderea geografică a cooperativei la nivel național”, a menționat Igor Tagadiuc. 

Prezent la eveniment, vicepremierul Vladimir Bolea a reiterat că „asocierea în cooperative garantează accesul la marile piețe ale lumii”, iar Agrostoc este exemplul agricultorilor care reușesc să țină acest curs, să fie mai puternici și să întreprindă acțiuni cu randament economic.

„Activitățile sectorului agricol trebuie să fie axate pe profit și doar prin cooperare pot fi obținute prețuri avantajoase.  Activitățile sectorului agricol trebuie să fie axate pe profit și doar prin cooperare pot fi obținute prețuri avantajoase. Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare este focusat să  construiască relații de parteneriat cu oamenii de afaceri din sectorul agricol. Din acest motiv, în continuare, în noua politica de subvenționare vor fi oferite subvenții din partea statului în cuantum de 75% pentru proiectele investiționale implementate de grupurile de producători și cooperative”, a mai spus Vladimir Bolea.

Actualmente, în cadrul cooperativei sunt circa 150 de membri, ce activează în diverse ramuri ale sectorului agricol, fiind în prezent una dintre cele mai dinamice și se declară cea mai mare asociație de acest tip din agricultura Moldovei.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›