‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 20 iunie, 2024
31.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticolePrognoză: În următoarele săptămâni prețul la floarea soarelui va crește

Prognoză: În următoarele săptămâni prețul la floarea soarelui va crește

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Prețul pentru floarea soarelui are toate premisele pentru a crește. Motivul ar fi că, de la sfârșitul lunii decembrie până la jumătatea lunii ianuarie, piața mondială a uleiului de floarea soarelui a continuat să crească, în pofida prognozelor mai multor experți care spuneau că până în acest moment potențialul de creștere va fi epuizat.

Astfel, în primele două săptămâni ale lunii ianuarie, prețurile pentru principalele uleiuri vegetale – de palmier, soia și floarea soarelui – au crescut cu circa 30-50 de dolari per tonă. Prețul pentru uleiul de floarea soarelui a crescut de la 740-750 dolari/t la 785-790, scrie agroinvestor.ru, cu referire la datele prezentate de expertul Daniil Khotko, Institutul de Conjuctură a Pieţei Agricole (IKAR).

„Creșterea prețurilor pentru ulei în dolari va duce la creșterea prețurilor interne pentru materia primă. Deja acum, deși anul abia a început, este evident că fabricile de ulei sunt gata să cumpere floarea soarelui cu prețuri mai mari decât în anul trecut”, a explicat Daniil Khotko.

Un alt motiv al scumpirilor ar putea deveni și faptul că, de la începutul lunii ianuarie, cel mai mare exportator de ulei de palmier – Indonezia a majorat consumul intern de ulei pentru producția de biodiesel. Cererea de export pentru floarea soarelui este, de asemenea, la un nivel ridicat datorită stocurilor mondiale scăzute.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›