‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
12.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPrognoza pentru producția de cereale a fost revizuită în creștere pentru anul 2018

Prognoza pentru producția de cereale a fost revizuită în creștere pentru anul 2018

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În raportul FAO privind Cererea și Oferta de Cereale, lansat joi, 7 iunie, FAO și-a mărit prognoza pentru producția mondială de cereale în 2018 la 2 610 milioane de tone, care, dacă va fi confirmată, ar reprezenta o scădere anuală de 1,5% față de nivelul ridicat din anul precedent.

Potrivit FAO, producția mondială de grâu din acest an ar ajunge la 754,1 milioane de tone, mai mare față de previziunile din luna precedentă, datorită îmbunătățirii perspectivelor din mai multe țări producătoare majore, în timp ce prognoza pentru producția de cereale grosiere ar ajunge la 1 345 milioane tone, în scădere cu 3,2%, scădere ce se datorează în mare parte agricultorilor care aleg culturi mai profitabile și condițiilor meteo secetoase din unele țări.

Producția de orez la nivel mondial este de așteptat să crească cu 1,3% față de nivelul din 2017 și este gata să stabilească un nou record de 511,3 milioane de tone, creșterea reflectând în primul rând perspective îmbunătățite pentru India.

Noul raport al FAO oferă cele mai recente prognoze privind cererea de cereale, și de asemenea, oferta – care se așteaptă să atingă un nivel record în anul care vine.

Prognoza pentru stocurile globale de cereale la sfârșitul anotimpurilor care se încheie în 2019 a fost majorată cu 5% de la ultimul raport din luna mai, la 772 milioane de tone. Revizuirea în mare parte reflectă o ajustare ascendentă la estimările istorice ale stocurilor de porumb din China. Cu toate acestea, în ciuda creșterii lunare, stocurile de cereale mondiale sunt în continuare în scădere cu 5,4% față de nivelul inițial.

Noile estimări indică un raport relativ ridicat între stocul și consumul de cereale la nivel global, de 28,5%, deși ușor scăzut comparativ cu sezonul 2017/18.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›