‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 21 aprilie, 2024
8.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriProgramul ENPARD invită la Conferința „Conservarea resurselor genetice vegetale și animale”

Programul ENPARD invită la Conferința „Conservarea resurselor genetice vegetale și animale”

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova, împreună cu Reprezentanța FAO Moldova și Proiectul European de Asistență Tehnică pentru Programul ENPARD Moldova, vă invită să participați la conferința „Conservarea resurselor genetice vegetale și animale” ce va avea loc joi, 21 martie 2019, Chișinău, la Sala Mare, Hotel Jolly Alon, începând cu ora 09:00.

La discuții au fost invitați reprezentanți ai mediului de cercetare din domeniu, instituții publice, experți FAO și reprezentanți ai proiectelor de conservare a resurselor genetice implementate cu succes în UE pentru a prezenta exemple și recomandări care vor contribui la ajustarea obiectivelor și activităților din sector.

Conservarea și utilizarea durabilă a resurselor genetice vegetale și animale sunt vitale pentru a susține economiile agricole în schimbarea scenariilor socio-economice și climatice. Diversitatea genetică a agriculturii este asociată cu o gamă largă de avantaje ecologice sau servicii ecosistemice, precum și cu noile concepte economice, având adesea o valoare de patrimoniu local / regional și, prin urmare, au și o importanță socială și culturală ridicată.

Acest eveniment, primul în domeniul conservării resurselor genetice, va include prezentări ale situației actuale din Republica Moldova referitoare la elaborarea și implementarea strategiilor și planurilor de conservare a resurselor genetice vegetale și animale, precum și prezentări ale istoriilor de succes și experiențele UE/FAO în managementul resurselor genetice.

Scopul conferinței este de a furniza contribuții privind îmbunătățirea comunicării, schimbul de cunoștințe și crearea de rețele între toți actorii potențial interesați de activitățile legate de conservarea resurselor genetice în agricultură și să identifice modalități de utilizare durabilă și viabilă din punct de vedere economic a acestor resurse, având ca model proiecte din România, Ungaria, Bulgaria, exemple de inspirație pentru a face viața viabilă din punct de vedere economic pentru conservarea raselor și soiurilor neglijate și pentru a încuraja fermierii și alte părți interesate să se implice în proiecte similare.

Organizatorii îndeamnă publicul să participe la acest eveniment important, fapt ce va confirma că activitățile întreprinse răspund necesităților și tendințelor actuale de conservare a fondului genetic autohton și mobilizării eficiente a resurselor genetice în economia națională.

‹ adv ›

Promovarea utilizării durabile a resurselor genetice vegetale și animale reprezintă o strategie-cheie pentru consolidarea conservării in situ sau a fermei.

Puteți confirma participarea la adresa e-mail: [email protected]

Vezi invitația la conferință pe următorul link.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›