‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 23 iunie, 2024
22.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriProiect: Produsele autohtone vor avea prioritate în cadrul achizițiilor, chiar dacă cele de import...

Proiect: Produsele autohtone vor avea prioritate în cadrul achizițiilor, chiar dacă cele de import sunt mai ieftine

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

O inițiativă legislativă privind sprijinul producătorilor autohtoni și a businessului mic și mijlociu a fost depus la Parlament de reprezentanții Platformei DA.

Deputatul Alexandru Slusari a anunțat astăzi, într-o conferință de presă că, proiectul prevede în primul rând ca producătorii autohtoni și reprezentanții micului business să aibă prioritate în procesul de achiziții publice de produse și servicii organizate de instituțiile de stat.

Aceasta înseamnă că, în cadrul licitațiilor publice, chiar dacă produsul de import este mai ieftin decât cel autohton, produsele fabricate în Republica Moldova vor avea prioritate la achiziționare, în marjă de 10 procente.

„În cadrul achizițiilor publice se oferă prioritate produselor agroalimentare autohtone și se aplică o marjă de preț, preferință de preț de 10%. Asta înseamnă că în cazul în care produsul de import chiar dacă este un pic mai ieftin decât cel autohton, în marja acesta de 10 procente prioritate va avea produsul autohton. Acest lucru se încadrează în legislația internațională, în toate acordurile din care facem parte, cerințele OMC”.

De asemenea, a explicat Alexandru Slusari, proiectul prevede o marjă de prioritate de 5 la sută, în cadrul achizițiilor publice, pentru businessul mic și mijlociu.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›