‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 24 iunie, 2024
21.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriProiect: Rambursarea taxei pe valoare adăugată pentru producătorii agricoli

Proiect: Rambursarea taxei pe valoare adăugată pentru producătorii agricoli

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Membrii Comisiei agricultură și industrie alimentară au aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, co-raportul la PROIECTUL de lege care va oferi posibilitatea producătorilor agricoli să beneficieze de rambursarea taxei pe valoare adăugată (TVA).

Beneficiari ai Programului de rambursare a TVA vor fi agenții economici care activează în domeniul agriculturii și care au suportat pierderi de peste 50 la sută ale producției agricole, ca urmare a calamităților naturale produse în anul 2022.

Rambursarea TVA se va efectua în baza cererii depuse la Serviciul Fiscal de Stat, iar plățile vor fi achitate în termen de 25 de zile lucrătoare de la data depunerii cererii. Rambursarea va fi oferită pentru perioada aprilie 2022 – iunie 2023 inclusiv.

Președintele Comisiei agricultură și industrie alimentară, Alexandr Trubca, care este și unul dintre autorii inițiativei legislative, susține că scopul proiectului constă în diminuarea impactului negativ al calamităților naturale, precum și cel al creșterii prețurilor asupra agenților economici din domeniul agriculturii și industriei alimentare.

„Proiectul prevede instituirea Programului de restituire a TVA pentru producătorii agricoli pentru acoperirea datoriilor la impozitele și taxele de stat datorate de către aceștia, precum și mecanismul de implementare a Programului. Proiectul de lege a fost elaborat în scopul diminuării impactului negativ al calamităților naturale, creșterii prețurilor la inputuri și logistica internațională asupra agenților economici din domeniul agriculturii și industriei alimentare”, se precizează în nota informativă a proiectului.

Proiectul urmează a fi examinat în cadrul comisie de profil și propus spre aprobare plenului Parlamentului, în prima lectură.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›