‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 24 mai, 2024
21.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriProprietarii terenurilor cu destinație agricolă nu vor fi notificați cu privire la obligativitatea achitării...

Proprietarii terenurilor cu destinație agricolă nu vor fi notificați cu privire la obligativitatea achitării primei de asigurare medicală

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Proprietarii terenurilor cu destinație agricolă nu vor fi notificați cu privire la obligativitatea achitării primei de asigurare medicală. Parlamentul a votat în prima lectură un proiect de lege care introduce modificări în Legea cu privire la mărimea, modul și termenele de achitare a primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală.

De scutirea plății vor beneficia persoanele fizice neangajate, cu domiciliul în Republica Moldova, asigurate de Guvern.

Această scutire se va aplica, în special, persoanelor deținători de titlu de proprietate (cotă) asupra terenurilor agricole, inclusiv moștenite de la părinți, ce nu depășesc suprafața de 1-2 hectare și care nu au venituri înregistrate de la aceste terenuri.

Totodată, beneficiari ai respectivelor scutiri vor fi și moldovenii aflați peste hotare, care fac dovada aflării pe o perioadă mai mare de 183 de zile calendaristice în cursul anului bugetar, precum și persoanele care au atins vârsta de pensionare.

Modificările au fost efectuate ca urmare a solicitărilor multiple venite din partea cetățenilor din diasporă, care dețin cote de teren agricol în Republica Moldova.

Proiectul de lege a fost elaborat de către deputații PAS Adrian Belîi și Radu Marian, în colaborare cu reprezentanți ai Ministerului Sănătății și ai Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.

‹ adv ›

Documentul va fi examinat de Parlament și în lectura a doua.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›