‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 18 iunie, 2024
18.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriProtocoale semnate: alte 7 puncte de control comun de trecere a frontierei moldo-ucrainene

Protocoale semnate: alte 7 puncte de control comun de trecere a frontierei moldo-ucrainene

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Prim-ministrul Dorin Recean și omologul său ucrainean, Denys Shmyhal, au participat în format de videoconferință la ceremonia de semnare a protocoalelor interinstituționale cu privire la organizarea controlului comun în șapte puncte de trecere a frontierei de stat moldo-ucrainene.

În acest mod, Republica Moldova și Ucraina au reconfirmat sprijinul reciproc pentru agenda de integrare a ambelor state în Uniunea Europeană și pentru intensificarea cooperării comercial-economice, sociale și politice dintre statele noastre.

„Este o victorie comună, iar angajamentul nostru este să progresăm împreună pe calea integrării în UE. Semnarea de azi a protocoalelor referitoare la organizarea punctelor comune de control la trecerea frontierei moldo-ucrainene constituie un pas esențial spre aderarea la UE”, a menționat prim-ministrul Dorin Recean în discuția cu omologul său.

De asemenea, oficialii au convenit să promoveze în continuare dialogul bilateral și să intensifice colaborarea pe segmentul securității regionale.

Prim-ministrul Ucrainei, Denys Shmyhal, s-a referit la impactul favorabil pentru diversificarea comerțului bilateral și consolidarea în continuare a „Culoarelor de solidaritate” spre Uniunea Europeană.

Pe parcursul perioadei de peste un an, circa 1,6 milioane de tone de produse agricole ucrainene au tranzitat Republica Moldova. 

Omologii s-au referit și la proiectele comune de infrastructură, între care demararea lucrărilor de construcție a podului Coșăuți – Yampil, precum și creșterea capacității de transportare și stocare a gazelor naturale în țara vecină.

‹ adv ›

La evenimentul de semnare a protocoalelor interinstituționale cu privire la organizarea controlului comun în șapte puncte de trecere a frontierei de stat a fost prezentă conducerea Serviciului Vamal și a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Documentele se referă la punctele de trecere a frontierei „Briceni – Rossoșani”, „Criva – Mamalâga”, „Giurgiulești – Reni, „Larga – Kelmențî”, „Palanca – Maiaki-Udobnoe”, „Pervomaisc – Kuciurgan” și „Platonovo-Goianul Nou”.
 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›