FOTO: facebook/KurtHalder

După ce acum câteva zile, primele caise și cireșe autohtone au ajuns pe rafturile magazinelor din Germania, în această săptămână, și primul lot de prune moldovenești din acest an va bucura consumatorii germani.

Compania Farm Prod SRL din Olănești, membră a Asociației Moldova Fruct, a fost cea care a inițiat exportul de prune în Germania pentru acest an, datorită suportului oferit de Proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova. Cantitatea livrată a fost de 15 tone.

Piața germană este una din cele mai exigente și competitive piețe de export, iar prunele livrate corespund standardelor acestei piețe. Kurt Halder, reprezentantul cooperativei importatoare OGA/OGV NORDBADEN EG –BRUCHSAL specializată în achiziția, procesarea, comercializarea fructelor și legumelor proaspete, a menționat că prunele sunt de calitate bună, iar colaborarea cu producătorii moldoveni este avantajoasă.

„Ne bucură mult calitatea fructelor. Acestea pot fi livrate cu ușurință unui discounter mare din Germania, datorită faptului că producătorul a asigurat prune ce corespund standardelor, dar și dispune de certificarea GlobalGAP și GRASP pentru acestea. În plus, nu există reziduuri în fructe. De asemenea, un element important sunt lăzile în care au fost livrate prunele, care sunt identice cu cele pe care le utilizăm în Bruchsal. Deci, este posibil să fie reutilizate pentru produsele noastre, iar acest lucru reduce din costuri”, a spus Kurt Halder.

Amintim că, anul trecut reprezentantul companiei importatoare a vizitat livezile mai multor producători din Republica Moldova cu scopul de a identifica potențialii clienți și asigura importul a peste 100 de tone de prune moldovenești.

FOTO: facebook/KurtHadler

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here