‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 21 februarie, 2024
9.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriRepublica Moldova nu a denunțat niciun acord cu CSI pe domeniul agriculturii

Republica Moldova nu a denunțat niciun acord cu CSI pe domeniul agriculturii

‹ adv ›
‹ adv ›

Retragerea din Acordul privind Adunarea interparlamentară a CSI este un proces amplu și ar putea dura mai mulți ani, a declarat în cadrul unei emisiunii TV Vladimir Bolea, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, notează Radio Moldova.

Oficialul a precizat că pe domeniul agricol încă nu a fost denunțat niciun acord.

„Nu am denunțat nimic pe domeniul agriculturii, la noi acordurile sunt bazate pe certificate fitosanitare, pe recunoașterea certificatelor pe multe alte lucruri tehnice, din acest considerent nu am făcut nici un pas în acest sens. Să fie foarte clar, Ucraina care este țară în război, au 6 ani de când sunt în proces de denunțare a acordurilor, fiindcă procesul de denunțare este extrem de lungi și presupune semnare de tratate și acorduri bilaterale cu celelalte state membre CSI”, a declarat ministrul Agriculturii.

Amintim că, președintele Parlamentului Igor Grosu a anunțat luna trecută că, Republica Moldova se retrage din Acordul privind Adunarea interparlamentară a CSI. Potrivit oficialului, acesta este primul pas, urmând ca, gradual, să fie evaluate toate documentele semnate de Republica Moldova în cadrul CSI.

În data de 17 mai, Guvernul de la Chișinău a denunțat două acorduri semnate anterior cu Comunitatea Statelor Independente. Unul dintre acestea vizează schimbul de informații în problemele ocrotirii frontierelor, iar cel de-al doilea se referă la condițiile generale de livrare a mărfurilor între statele membre ale CSI.

‹ adv ›
‹ adv ›spot_img
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii