‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 24 iunie, 2024
21.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriRepublica Moldova și Regatul Țărilor de Jos ar putea iniția un cadru de cooperare...

Republica Moldova și Regatul Țărilor de Jos ar putea iniția un cadru de cooperare în domeniul cercetării și tehnologiei pentru agricultură

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Un proiect moldo-olandez dedicat activităţilor de cooperare în domeniul cercetării şi tehnologiei pentru agricultură ar putea fi dezvoltat în țara noastră. 

Acesta este rezultatul discuțiilor delegațiilor Republicii Moldova și Regatului Țărilor de Jos, care și-au dat întâlnire la Berlin, în cadrul Săptămânii Verzi 2023.

Subietele abordate dintre ministrul Vladimir Bolea și ministrul olandez al agriculturii Piet Adema și ex-ministrul Guido Landheer au ținut de dezvoltarea sectorului zootehnic după modelul Olandei și de atragerea investițiilor olandeze în agricultura din țara noastră.

Oficialii au examinat și posibilitățile de inițiere a transferului de cunoștințe și de diseminare a bunelor practici între fermieri, pentru o mai bună gestionare a riscurilor la care este supus sectorul agricol.

„Ar fi o oportunitate pentru țara noastră de a învăța din experiența Olandei cum să dezvoltăm un sector durabil și rezilient. Cred că Inno Agrifood Academy by ADMA ar putea servi o platformă propice pentru lansarea unui proiect între statele noastre, cu accent pe cercetare, dezvoltare și inovare științifică”, a declarat Vladimir Bolea.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›