‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 22 mai, 2024
14.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriRepublica Moldova va beneficia de un grant de 19,5 milioane de euro pentru reabilitarea...

Republica Moldova va beneficia de un grant de 19,5 milioane de euro pentru reabilitarea infrastructurii de cale ferată

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Republica Moldova va beneficia de finanțare nerambursabilă în valoare de 19,5 milioane de euro pentru reabilitarea infrastructurii de cale ferată. La ședința plenară de astăzi, a fost ratificat Acordul de grant dintre Republica Moldova, Î.S. „Calea Ferată din Moldova” și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare „RLF – Răspunsul de Urgență – Căile Ferate din Moldova”.

Valoarea grantului oferit este de 19,5 milioane de euro, iar banii vor fi folosiți pentru reparația coridorului feroviar Vălcineț – Ocnița – Bălți – Ungheni – Chișinău – Căinari.

Autorii menționează că tronsonul de cale ferată care va fi reabilitat are o lungime de circa 446 de kilometri și asigură conexiunea cu porturile din Constanța, Galați, Giurgiulești, Reni și Izmail.

Reabilitarea infrastructurii este o măsură necesară pentru a spori gradul de siguranță în traficul feroviar. Totodată, reabilitarea acestui coridor feroviar va permite atragerea volumelor de mărfuri și creșterea numărului de pasageri, prin majorarea vitezei de circulație, eliminarea restricțiilor privind sarcina asupra infrastructurii și reducerea timpului de rotație a trenurilor.

Acordul de grant dintre Republica Moldova, Î.S. „Calea Ferată din Moldova” și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare „RLF – Răspunsul de Urgență – Căile Ferate din Moldova” a fost semnat la 27 iunie 2023.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›