‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 12 mai, 2024
12.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriRepublica Moldova va dezvolta noi oportunități economice cu sprijinul Elveției

Republica Moldova va dezvolta noi oportunități economice cu sprijinul Elveției

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Cu suportul Guvernului Elveției, în Republica Moldova vor fi create oportunități economice și vor fi îmbunătățite condițiile de muncă pentru cetățenii noștri.

În acest sens, Executivul a aprobat proiectul de hotărâre referitor la inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului dintre Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova și Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare cu privire la a doua fază a Proiectului „Oportunități prin Tehnologii și Inovație în Moldova” (OPTIM).

Principalele prevederi ale proiectului includ:

  • dezvoltarea unor oportunități economice incluzive din punct de vedere social;
  • creșterea competitivității sectorului privat în țara noastră prin investiții în afaceri inovatoare, servicii, tehnologii și soluții educaționale;
  • facilitarea accesului la piețe cu valoare înaltă și la forță de muncă calificată;
  • sprijinirea sectorului privat în explorarea mecanismelor de stimulare a prestării serviciilor relevante pentru a accesa piețe mai atractive și cu valoare mai ridicată prin investiții în afaceri inovatoare, servicii, tehnologii și soluții educaționale, precum și prin îmbunătățirea cooperării dintre mediul public și cel privat.

Proiectul va contribui la îmbunătățirea ofertei de locuri de muncă și la explorarea și implementarea mecanismelor care stimulează furnizarea de servicii esențiale pentru sectorul privat.

De asemenea, proiectul facilitează asistența în elaborarea politicilor pentru îmbunătățirea mediului de afaceri în sectorul agroalimentar.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›