‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 24 mai, 2024
14.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriReuters: Tusk spune că Polonia ar putea interzice importurile agricole din Rusia

Reuters: Tusk spune că Polonia ar putea interzice importurile agricole din Rusia

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Polonia nu exclude introducerea unei interdicţii asupra importului produselor agricole din Rusia, a declarat joi premierul Donald Tusk în timpul unei vizite la Varşovia a omoloagei sale din Letonia, Evika Silina, care a implementat deja o astfel de interdicţie, potrivit Reuters.

La fel ca o mare parte din Europa, Polonia a fost cuprinsă de proteste în ultimele săptămâni, în contextul în care fermierii demonstrează împotriva reglementărilor de mediu ale Uniunii Europene şi a ceea ce ei spun că este o concurenţă neloială din partea Ucrainei de când blocul comunitar a eliminat taxele vamale asupra importurilor ucrainene în 2022.

Cu toate acestea, premierul polonez Donald Tusk a declarat că produsele agricole din Rusia şi Belarus provoacă, de asemenea, distorsiuni ale pieţei.

„Letonia a decis să pună în aplicare un embargo asupra importului de produse (agricole) din Rusia”, a declarat Tusk într-o conferinţă de presă.

„Vom analiza cazul Letoniei şi nu exclud ca Polonia să ia o iniţiativă asemănătoare”, a adăugat el.

Tusk a spus că Uniunea Europeană trebuie „să se concentreze serios pe reglementări mai bune atunci când vine vorba de importul de cereale şi produse alimentare din Est”.

Tusk urma să se întâlnească cu liderii fermierilor în cursul zilei de joi.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›