Experții de la Rosselhoznadzor și-au început vizita în Moldova, care va dura între 12 și 24 august și care are ca scop inspectarea producătorilor de fructe și legume, care intenționează să-şi exporte produsele în Rusia, în vederea extinderii listei furnizorilor moldoveni. Despre aceasta a anunțat consilierul președintelui Moldovei în domeniul agroindustrial și în domeniul administrației publice Ion Perju, relatează Noi.md.

Potrivit lui, la solicitarea președintelui Moldovei, 11 inspectori fitosanitari au fost delegați în ţara noastră de Serviciul Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară (Rosselhoznadzor). Scopul principal al vizitei inspectorilor Rosselhoznadzor este de a testa capacitățile de producție și export ale producătorilor autohtoni de fructe și legume care intenționează să exporte pe piața rusă. Astfel, companiile producătoare de fructe și legume, care dispun de infrastructura de producție și logistică necesară pentru a-și furniza produsele, vor fi inspectate.

„Serviciul Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară a reacționat prompt la solicitarea Președintelui Republicii Moldova de a suplini lista exportatorilor și a deschide piața rusă pentru alte 400 de companii autohtone, pentru care piața rusă rămâne a fi prioritară”, a menţionat Ion Perju.

Se preconizează ca lista companiilor moldovenești care au dreptul să furnizeze fructe din Moldova în Rusia să fie actualizată în curând în mod semnificativ, excluzând din ea intermediarii care nu dețin livezi și nu au infrastructură post-recoltare, frigidere și linii de sortare moderne.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here