FOTO: venagid.ru

La sfârșitul anului 2018, Federația Rusă a introdus o interdicție privind importul de grâu, ulei de floarea soarelui, dulciuri, legume, fructe și alte bunuri din Ucraina. Lista celor mai mult de cincizeci de produse interzise a fost publicată pe 29 decembrie 2018 pe site-ul oficial al guvernului rus, scrie Tass.ru.

Interdicția se referă și la ciocolată, alcool etilic, sucuri de fructe, caviar, pește și conserve de pește, pâine și produse de panificație, echipamente pentru prelucrarea produselor agricole, motoare și generatoare de curent, tractoare, cutii de viteze, transformatoare și alte bunuri.

„Aceasta este o măsură întreprinsă din cauza restricțiilor aplicate de către Ucraina”, a declarat premierul rus, Dmitri Medvedev.

Totodată, acesta a menționat că, Federația Rusă poate să anuleze aceste măsuri economice speciale. Această schimbare va fi posibilă doar dacă Ucraina renunță la restricțiile introduse împotriva mărfurilor rusești, care au fost extinse de către guvernul ucrainean pe 18 decembrie 2018. Embargoul asupra articolelor rusești se referă la peste 30 de produse, inclusiv pâine, panificație, dulciuri, cafea, ceai negru și alimente pentru sugari.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here