‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 20 iunie, 2024
26.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleRusia a plantat cu 65% mai multe livezi decât s-a planificat. Expert: Se plantează...

Rusia a plantat cu 65% mai multe livezi decât s-a planificat. Expert: Se plantează mai mult decât se pregătesc specialiști

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În ultimii ani, Rusia este principala piață de desfacere a Europei pentru furnizorii de material săditor pomicol. Cu toate acestea, potrivit datelor Rosstat, suprafața totală a plantațiilor perene a scăzut din cauza defrișăriii plantațiilor vechi, neproductive. Au fost reduse, în special, suprafețele în cadrul gospodăriilor mici, pe când suprafața livezilor intensive și superintensive a continuat să crească, scrie Eastfruit.

„În fiecare an, Rusia bate propriile recorduri de plantare a livezilor, ceea ce este facilitat de un generos program de sprijin de stat. În 2019, chiar, nu au fost suficienți bani pentru acordarea sprijinului statului, deoarece, de fapt, fermierii au plantat cu aproape 65% mai multe livezi decât era planificat. Cu toate acestea, guvernul a promis că toți fermierii vor primi subvenții, cu o ușoară întârziere”, a declarat Andrei Yarmak, economist la departamentul de investiții al Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO).

În același timp, expertul susține că este foarte importantă calitatea și eficiența livezilor, care vor ieși în curând pe prim plan.

„În Rusia, sunt implementate multe proiecte la scară largă, pentru care, datorită subvențiilor, se cheltuiesc sume imense de bani per hectar. Cu toate acestea, cu cât suprafața livezii este mai mare, cu atât aceasta este mai dificil de gestionat. În plus, ritmul de înființare a livezilor este mai mare decât ritmul de pregătire a agronomilor calificați care cunosc cerințele moderne și tehnologia de producere. Prin urmare, după câțiva ani, când livada ar trebui să dea un anumit randament de fructe de o anumită calitate, în majoritatea cazurilor investitorul nu obține rezultatele planificate”, notează Andrei Yarmak.

Potrivit expertului, pentru implementarea cu succes a proiectelor de înființare a livezilor în Rusia, pe lângă personalul calificat, este necesară și adaptarea tehnologiilor la realitățile climatice locale. Foarte des potențialul pe care îl are un anumit soi și care este atins în Italia, Serbia, Germania, Olanda și alte țări, este pur și simplu imposibil de realizat în condițiile climatice ale Rusiei.

FOTO: nubip.edu.ua

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›