‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 23 aprilie, 2024
17.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriSA „Vinurile Comratului" a luat medalia de aur la concursul Chisinau Wines & Spirits...

SA „Vinurile Comratului” a luat medalia de aur la concursul Chisinau Wines & Spirits Contest 2014

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Laureaţi ai ediţiei a XXIII-a a concursului internaţional de vinuri şi băuturi alcoolice CHISINAU WINES & SPIRITS CONTEST au devenit vinuri a circa 40 de companii, iar marea medalie de aur i-a revenit SA „Vinurile Comratului” pentru Muscat alb de desert din 2010. 

Organizatorii concursului au comunicat pentru Infotag că acesta are loc în baza criteriilor şi recomandărilor Organizaţiei Internaţionale a Vinului (OIV), Uniunea Internaţională a Oenologilor (U.I.O.E.) şi Federaţia celor mai mari Concursuri de Degustare (VINOFED) în baza unui sistem de 100 puncte.

Numărul maximal posibil de puncte (de la 96 la 100) anul acesta nu l-a acumulat nici o băutură prezentată. De aceea, Premiul Mare al concursului, ca şi în 2013, nu a fost înmânat nimănui. Liderul la premii a devenit fabrica românească Cotnari, în palmaresul căreia sunt 12 medalii de argint.

Din producătorii autohtoni cel mai mare număr de medalii îl are Lion-Gri – patru de aur şi două de argint. Cu o medalie mai puţin are compania Fautor – două de aur şi trei de argint.

În total au fost oferite 85 de medalii – una mare de aur, 36 de aur şi 48 de argint. 45 de medalii le-au luat producătorii din Moldova, 14 – România, câte şapte – Cehia şi Slovacia, trei – Georgia, două – Rusia şi Azerbaidjan, câte una – Armenia, Belarus, Turcia şi Cipru.

Două medalii le-a luat fabrica din Tiraspol „Kvint”, la categoria vinuri – Sauvignon sec din 2013 (aur) şi Chardonnay sec din 2013 (argint).

‹ adv ›

La concurs au fost prezentate 260 tipuri de vin din 12 ţări ale lumii.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›