‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 19 mai, 2024
20.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriExperiența Olandeză - Model pentru Dezvoltarea Horticulturii din Moldova

Experiența Olandeză – Model pentru Dezvoltarea Horticulturii din Moldova

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În perioada 24 februarie – 3 martie 2024, Proiectul Competitivitate și Reziliență Rurală, finanțat de USAID Moldova, a organizat o vizită de studiu în Olanda pentru un grup de reprezentanți ai asociațiilor din sectorul horticol.

Scopul a fost cunoașterea celor mai bune practici privind guvernanța și sustenabilitatea horticulturii olandeze.

Secretarul de Stat al Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Șarban, împreună conducerea mai multor asociații din Moldova și reprezentanții USAID PCRR au avut mai multe întâlniri cu organizații relevante din Olanda, precum Greenports Nederland, World Horti Center, TopSector Tuinbouw și altele.

Aceste discuții au acoperit aspecte precum politica agricolă, schimbul de experiență și cunoștințe despre susținerea și promovarea unei producții horticole sustenabile.

Lecțiile învățate și Conceptul Oficiului Horticol, elaborat cu suportul proiectului, vor fi integrate în ecosistemul horticol autohton.

Acest lucru va contribui la instituționalizarea Oficiului Horticol în Republica Moldova, o instituție publică responsabilă de elaborarea de politici publice, promovarea produselor horticole și evaluarea potențialului de producție.

‹ adv ›

Această inițiativă va fi esențială pentru dezvoltarea durabilă a sectorului horticol din Moldova și promovarea produselor locale pe piețele interne și internaționale.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›