‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 14 iunie, 2024
18.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriSeceta din Europa a provocat un deficit global de cereale

Seceta din Europa a provocat un deficit global de cereale

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Seceta înregistrată în Europa în anul 2018 a dus la o lipsă globală de cereale, iar noua recoltă poate să nu fie suficientă pentru a acoperi nevoile economice, transmite Der Spiegel.

Potrivit datelor Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) în 2019 cererea de cereale de 30 de milioane de tone va depăși recolta prognozată pentru acest an. În același timp, după recolta scăzută din 2018, prețul pâinii în Europa a crescut cu 6,3%. Experții asociază seceta cu schimbările climatice globale.

Însă, acest lucru nu înseamnă că va fi un deficit de hrană în lume, deoarece există stocuri depozitate de cereale în anii precedenți. În plus, în diferite regiuni ale globului porumbul se dezvoltă normal și va oferi recolte optime pentru a asigura necesarul.

Totodată, pe data de 1 noiembrie 2018, Centrul Hidrometeorologic a prognozat o posibilă scădere a randamentului culturilor de toamnă în Rusia, din cauza lipsei de umiditate în zonele unde sunt cultivate cerealele în sudul țării.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›