‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 21 iunie, 2024
28.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriSectorul de cultivare a plantelor aromatice ar putea fi subvenționat de stat

Sectorul de cultivare a plantelor aromatice ar putea fi subvenționat de stat

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Sectorul de cultivare a plantelor aromate ar putea fi subvenționat de stat. Discuții în acest sens au fost purtate în cadrul unei întâlniri dintre reprezentanții Asociației Cultivatorilor de Lavandă cu ministrul Agriculturii, Dezvoltări Regionale și Mediului, Ion Perju. Aceștia au cerut suportul Ministerului în impulsionarea modificării legislației în acest sens.

În cadrul dialogului, Alexandru Bădărău, președintele Asociației a vorbit despre necesitatea de obținere a investițiilor în domeniu și identificarea noilor piețe de desfacere, despre solicitarea de a modifica legislația și a facilita accesul la subvenționare pentru tehnica de recoltare, precum și pentru a  înlesni accesul la noi granturi și proiecte investiționale.

Totodată, reprezentanții Asociației au menționat că, au studiat piața externă și au constatat că cererea de uleiuri aromatice este sporită, din acest considerent, își propun să mărească numărul de membri ai asociației pentru a înregistra succese în descoperirea noilor piețe de desfacere și exportul uleiurilor aromate.

În același context,  ministrul Ion PERJU și-a exprimat disponibilitate de a asigura suportul instituțional necesar pentru a dezvolta acest sector prin facilitarea dialogului dintre partenerii de dezvoltare și producători, inclusiv, de a modifica legislația pentru a asigura accesul la subvenționare.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›