‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 19 mai, 2024
17.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriȘefa statului a discutat cu reprezentanții agricultorilor

Șefa statului a discutat cu reprezentanții agricultorilor

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

După mai multe zile de proteste în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), după discuții eșuate cu Guvernul, fermierii au discutat astăzi, 22 iunie, cu președinta Maia Sandu.

Președinția a emis un comunicat de presă în care a specificat că, contextul și efectele crizelor în lanț, inclusiv energetice și de securitate, au generat costuri crescânde pentru producătorii agricoli. 

În cadrul întrevederii, Maia Sandu a subliniat că, toate instituțiile statului responsabile de domeniul agriculturii sunt în căutarea unor soluții realiste și viabile pentru susținerea producătorilor agricoli. 

Totodată, fermierii susțin că autoritățile au „acționat cu mare întârziere”.

„A fost o discuție tensionată. Noi, în primul rând, am accentuat faptul că autoritățile au acționat cu mare întârziere și ceea ce noi am anticipat încă din septembrie s-a întâmplat acum. Am aflat cu regret că, informația care ieri a fost oferită de ministrul Agriculturii Vladimir Bolea este un pic eronată și nu există certitudinea că UE va aloca aceste fonduri pentru Republica Moldova, doar a fost prezentată informația”, a declarat Slusari.

În context, fermierii au decis să organizeze un marș cu tehnica agricolă care a fost adusă în PMAN.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›