vineri, 19 aprilie, 2024
9.2 C
Chișinău
HomepageAdvertorialePrima instalație eoliană antiîngheț din Moldova va fi prezentată pe 25 aprilie

Prima instalație eoliană antiîngheț din Moldova va fi prezentată pe 25 aprilie

Recomandate

În contextul schimbărilor climatice, fluctuațiile de temperatură pot avea impact devastator asupra agriculturii. Un exemplu sunt înghețurile târzii de primăvară, care pot afecta culturile și pot reduce semnificativ producția de fructe din livezi.

O soluție inovatoare și tot mai populară în lume pentru combaterea acestui fenomen este utilizarea instalațiilor eoliene antiîngheț.

Diverse studii de caz au demonstrat eficacitatea instalațiilor eoliene antiîngheț în plantațiile multianuale. De exemplu, în regiuni viticole din California și Franța, aceste sisteme au redus semnificativ pierderile economice cauzate de înghețurile de primăvară.

Utilizatorii acestor sisteme raportează nu doar o reducere a pierderilor de producție, dar și o îmbunătățire a calității recoltei, dat fiind că plantele nu sunt stresate de temperaturi scăzute.

Prima instalație eoliană antiîngheț din Moldova, a fost deja instalată în nordul țării, iar toți toți doritorii pot aprecia performanța acesteia, în cadrul unui seminar gratuit, organizat pe 25 aprilie.

moara de vant antiinghet

Avantajele instalației, dar și altor soluții noi antiîngheț vor fi prezentate de către compania EuroAlun, ce beneficiază de susținerea Elveției și a organizației Helvetas prin proiectul Optim.

Evenimentul se va desfășura pe 25 aprilie, la restaurantul „Steaua Nordului” din Drochia, bd. Independenței 31, urmând apoi prezentarea instalației într-o livadă de cais.

Pentru a participa la eveniment, înregistrarea este obligatorie și poate fi făcută accesând acest link.

Luminita Crivoi
Luminita Crivoi
Expert în agricultură

Citește și ›

Advertoriale