‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 23 iunie, 2024
31.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriSituația pe piața merelor: Ce soiuri sunt solicitate și la ce prețuri se pot...

Situația pe piața merelor: Ce soiuri sunt solicitate și la ce prețuri se pot aștepta producătorii

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În ciuda faptului că până la începutul ultimei săptămâni din februarie, comparativ cu situația de la mijlocul lunii, prețurile minime și maxime pentru mere în Moldova au crescut ușor (cu aproximativ un leu/kg), majoritatea loturilor de calitate pentru export sunt încă vândute cu cel mult 11- 13 lei/kg (0,65-0,77 dolari/kg), scrie East-fruit.

Mai mult, angajații departamentului marketing ale asociațiilor producătorilor agricoli și marilor companii menționează că, nu există motive întemeiate de creștere a prețurilor pentru recolta din anul 2019.

Pe de o parte, pe piața din Moldova în continuare rămân activi intermediarii, furnizorii și comercianții. Aceștia sunt în căutarea ofertelor pentru mere roșii de calitate „standard” la un preț relativ scăzut – „astfel încât să fie comercializate cu prețuri cuprinse în intervalul de 45-50 de ruble per kilogram angro pe piața rusă”.

Ca factor constrângător, cumpărătorii au remarcat prezența unei alternative ieftine pe piața rusă – merele din Iran, care au intrat pe piața rusă la începutul lunii februarie în cantități mari.

Cantitatea de mere de calitate scăzută ale producătorilor din țară este deja mai mică, deoarece au vândut activ în perioada decembrie-ianuarie. Până la sfârșitul lunii februarie, în frigiderele întreprinderilor horticole moldovenești, chiar și merele rămase de soiul Idared pot fi clasificate ca fiind bune (după criteriul pieței ruse) pentru export.

Cerere pentru acest soi este relativ înaltă, dar prețurile nu mai cresc sau înregistrează majorări nesemnificative.

‹ adv ›

FOTO: Abril.com

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›