miercuri, 10 aprilie, 2024
24.2 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeVIDEO. SpellBox - instrument de diagnosticare a bolilor și altor probleme din culturi, disponibil...

VIDEO. SpellBox – instrument de diagnosticare a bolilor și altor probleme din culturi, disponibil deja în Moldova

Recomandate

Chromosome Dynamics, companie antreprenorială românească de high-tech a anunțat, în cadrul Conferinței AgTech 2023, despre extinderea serviciilor SpellBOX în Republica Moldova.

SpellBOX este un instrument eficient de diagnosticare a bolilor, dăunătorilor, carențelor, fitotoxicității, dar și altor probleme ale plantelor și câmpurilor agricole, disponibil în Moldova datorită parteneriatului „Chromosome Dynamics” și „Organic Solutions SRL”.

Comportându-se ca o platformă modulară, SpellBOX conectează mai multe dispozitive IoT și aduce împreună toate datele necesare aplicării celor mai bune tactici în vederea practicării agriculturii de precizie.

În România, SpellBox a fost primul device hardware complet AI&ML powered destinat profesioniștilor domeniului agricol, dezvoltat de o companie românească, și are la bază o platformă proprie complexă creată de specialiști în iOT, Inteligență Artificială și Machine Learning, și aplicații mobile iOS și Android pentru utilizatori (fermieri).

Detalii despre aplicația SpellBox aflați de la Ivan Guci, reprezentantul „Organic Solutions SRL”, din video-ul realizat în cadrul conferinței AgTech:

Realizând un mic sondaj în rândurile fermierilor din Moldova care deja au testat aplicația SpellBOX, aceștia ne-au menționat că sunt plăcut surprinși de utilitatea și precizia aplicației.

„Am aflat despre SpellBOX de pe grupul Agrobiznes pe Viber, ulterior participând și la Conferința AgTech. Am fost foarte sceptic în privința corectitudinii stabilirii bolilor, dăunătorilor din culturi, dar am decis să o testez. Aveam salvate în telefon poze ale culturilor afectate de diferiți dăunători, fungi, carențe de macrooelemente, etc. Am fost plăcut surprins să văd că aplicația a identificat absolut toate problemele corect pe care, pentru a le determina anterior, am avut nevoie să apelez la diferiți agronomi”, a menționat Daniel Leahu, administratorul „Dalas-Group” SRL.

Aplicația SpellBOX poate fi descărcată de pe Apple Store sau Google Play.

Luminita Crivoi
Luminita Crivoi
Expert în agricultură

Citește și ›

Advertoriale