‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 18 mai, 2024
10.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriStatul oferă finanţare pentru dezvoltarea şi modernizarea brutăriilor

Statul oferă finanţare pentru dezvoltarea şi modernizarea brutăriilor

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Pentru a stimula dezvoltarea și inovația în cadrul brutăriilor, proiectul „Livada Moldovei”, implementat de Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA) oferă resurse financiare.

Fondurile sunt disponibile pentru cei care folosesc în procesul de producere pomușoare, legume sau fructe.

„Gestionați o brutărie și aveți nevoie de investiții pentru a vă extinde afacerea sau pentru a o face mai eficientă din punct de vedere energetic? Utilizați în procesul de producere pomușoare, legume sau fructe? Sunteţi eligibili pentru a aplica la proiectul Livada Moldovei, implementat de Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare”, indică ministerul de resort.

În cadrul proiectului valoarea minimă a alocărilor pentru investiții este de cinci mii de euro. Termenul de creditare este de maxim zece ani cu o perioadă de grație de până la patru ani.

Sunt acordate facilități fiscale, aplicarea cotei TVA „Zero” și facilități la import, prin scutirea de plata taxelor și procedurilor vamale și accize la importul utilajelor sau serviciilor.

Finanțatorul proiectului este Banca Europeană de Investiții (BEI). Implementarea Proiectului „Livada Moldovei” a început în anul 2016, iar contractul de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și BEI are o valoare de 120 de milioane de euro. 

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›