‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 23 iunie, 2024
22.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriStudiu: Moldovenii cheltuie cel mai mult din venituri pentru produse alimentare

Studiu: Moldovenii cheltuie cel mai mult din venituri pentru produse alimentare

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Republica Moldova este lider în Europa în ceea ce priveşte ponderea cheltuielilor pentru produsele alimentare. Astfel, 47,6% din veniturile unei familii medii moldoveneşti revin produselor alimentare.

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la un studiu realizat de RIA Rating, Moldova a ocupat locul 38 din 40 de ţări la acest indicator. Situaţia este mai complicată doar în Kazahstan (47,6%) şi Ucraina (50%). Liderii clasamentului sunt Luxemburg (8,4%), Olanda şi Marea Britanie (câte 10,6%) şi Irlanda (11,5%).

În acelaşi timp, moldovenii cheltuiesc cel mai puţin din Europa pe odihnă şi cultură – doar 1,5% din totalul veniturilor. Locuitorii Kazahstanului şi Macedoniei de Nord cheltuiesc 1,9% din venituri. Cel mai mult cheltuiesc locuitorii Suediei – 18,7% şi cei din Marea Britanie – 13%. Salariile în aceste ţări sunt însă de zeci de ori mai mari decât în Moldova.

Elveţia, Grecia şi Spania cheltuiesc cel mai mult pe cafenele, restaurante şi hoteluri – 11,8%, 10,8% şi, respectiv, 9,9%. Moldova este cea mai modestă în acest sens – doar 1,9%.

Locuitorii Luxemburgului cheltuiesc cel mai puţin pe alcool şi tutun – 1,3%. Ponderea cheltuielilor Moldovei este de 1,6%, la fel ca şi în Cipru şi Portugalia. Cele mai mari cheltuieli pe alcool şi tutun le au românii – 8,2% şi bulgarii – 5%.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›